Warzywna zupa z mięsem mielonym

5 (185 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    2 kalarepki
    1 pietruszka
    1 marchew
    1 kawałek selera korzeniowego
    4 zielone szparagi
    2 łyżki oleju
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1,4 l bulionu warzywnego
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    szczypiorek
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Warzywna zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywna zupa z mięsem mielonym 1. Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym.
    Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować