Warzywna zupa z cielęciną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To było tak…no zupa dzisiaj musi być! Ale jaka…chodzenie po sklepie, oglądanie, zaglądanie…masakra! No i do domu powrót z niczym :P A tu takie bogactwo warzyw! No to zaszaleliśmy ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mielonej cielęciny
    1 duża marchew
    3 łodygi selera naciowego
    4 ziemniaki
    1 cebula
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1,5 l bulionu warzywnego
    100 g brukselki
    100 g groszku cukrowego
    1/2 szt brokułu
    4 szt zielonych szparagów
    2 pełne łyżki śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Warzywna zupa z cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywna zupa z cielęciną 1. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchew, seler, ziemniaki (duża kostka), smażymy kilka minut i zalewamy gorącym bulionem.
    Następnie dodajemy oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół) oraz groszek.
    Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy po 10 min razem z pokrojonymi szparagami, gotujemy jeszcze 5 min.
    Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody. Hartujemy wywarem z zupy, dodajemy do całości i dokładnie rozprowadzamy. Podgrzewamy (kilka minut na małym ogniu), nie gotujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Brukselka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować