Warzywna sałatka z marynowanymi pieczarkami i chrupiącym boczkiem

4.48 (164 ocen)

  • 60 min

Smaczna, wartościowa sałatka na bazie bogatych w witaminy warzyw: pora, selera, marchewki, ziemniaków, która idealnie komponuje się ze smakiem marynowanych pieczarek i aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku.

  • 60 min

Składniki:

  • 300g marynowanych pieczarek
    3 ziemniaki
    4 marchewki
    1/2 selera
    1 por
    240g wędzonego boczku
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek natki z pietruszki
    5-6 łyżek majonezu
    sól
    pieprz
    1 łyżka oleju


Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warzywna sałatka z marynowanymi pieczarkami i chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0u6x99x 1. Ziemniaki, marchewki i seler ugotować, następnie wystudzić, obrać
    i pokroić w kostkę. Por drobno pokroić, a natkę z pietruszki i czosnek drobno posiekać.
  • 2. Pieczarki odsączyć z zalewy, a jeśli pieczarki są duże przekroić na połowę.
  • image-06h0aje 3. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
  • image-1pvh368 4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować