Smaczna, wartościowa sałatka na bazie bogatych w witaminy warzyw: pora, selera, marchewki, ziemniaków, która idealnie komponuje się ze smakiem marynowanych pieczarek i aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku.
Warzywna sałatka z marynowanymi pieczarkami i chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki, marchewki i seler ugotować, następnie wystudzić, obrać
i pokroić w kostkę. Por drobno pokroić, a natkę z pietruszki i czosnek drobno posiekać.
2.Pieczarki odsączyć z zalewy, a jeśli pieczarki są duże przekroić na połowę.
3.Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
4.Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Komentarze