Warzywna potrawka z jajkami i pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne danie dla dzieci. Zdrowe i kolorowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 brokuła
    4 marchewki
    1 pietruszka
    1 puszka groszku
    1 słoiczek pieczarek w zalewie solnej
    Sól i pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Suszony czosnek
    2 łyżki mąki
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywna potrawka z jajkami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Warzywa oczyszczamy i obieramy.
    Brokuł dzielimy na różyczki.
    Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki.
    Groszek i pieczarki osączamy z zalewy.
  • 2. Warzywa oprócz brokuła i pieczarki zalewamy wodą, dodajemy masło, sól i pieprz oraz przyprawy do smaku. Gotujemy ok. 10 minut i dodajemy brokuł.
    Gotujemy aż warzywa będą miękkie, a woda trochę odparuje.
    Mąkę rozprowadzamy w odrobinie wody i zagęszczamy nią sos.
    Doprawiamy do smaku.
  • 3. Podajemy z jajkami i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować