Warzywa z patelni

4.49 (169 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i łatwe danie, ale tym razem dobrałam warzywa w kolorze żółtym i pomarańczowym

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia żółta (średnia): 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - marchew: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - kukurydza ziarenka (może być z puszki): 4 łyżki
    - brokuły: 0.5 sztuki
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - oliwa/olej do smażenia: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - czosnek: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie, dodać posiekany czosnek, pokrojoną w talarki marchew i paski papryki, dusić razem ok 3-4 minut.
  • 2. Ziemniaki pokroić na półplasterki, obgotować w wodzie ok. 5 minut, następnie dodać do cebuli.
  • 3. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki. Cukinię pokroić w grubsze półplasterki. Dodać na patelnię ziemniaki, brokuły, cukinię i kukurydzę, wymieszać, dusić ok 5-7 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować