Warzywa z grilla

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne warzywa z grilla

  • 15 min

Składniki:

  • pieczarki
    cukinia
    papryka
    bakłażan

    Marynata:

    olej
    papryka
    sól
    pieprz
    przyprawa do grilla pikantna
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Grill

Warzywa z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej kroimy cukinię, bakłażana i paprykę na plastry natomiast pieczarki zostawiamy w całości.
    Robimy marynatę i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki sczernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
  • 2. Robimy marynatę: 4-5 łyżek oleju mieszamy z przyprawami i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki z czernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
  • 3. Następnego dnia wykładamy warzywa na tackę i smażymy co najmniej 15 minut.

Porady

Najlepiej zwrócić uwagę na cukinię i bakłażana, bo lubią szybko zmięknąć. Warzywa z grilla najlepiej smakują gorące, prosto z rusztu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować