Warzywa z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień wcześniej kroimy cukinię, bakłażana i paprykę na plastry natomiast pieczarki zostawiamy w całości.
Robimy marynatę i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki sczernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
2.Robimy marynatę: 4-5 łyżek oleju mieszamy z przyprawami i wrzucamy do niej warzywa i mieszamy. Najlepiej zostawić je na całą noc - nie przejmować się że pieczarki z czernieją, i tak na grillu nie będzie to miało znaczenia.
3.Następnego dnia wykładamy warzywa na tackę i smażymy co najmniej 15 minut.
Porady
Najlepiej zwrócić uwagę na cukinię i bakłażana, bo lubią szybko zmięknąć.
Warzywa z grilla najlepiej smakują gorące, prosto z rusztu.
Komentarze