Warzywa w śmietanie

  • wyświetlono: 635 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 2

Miała być mizeria ale postanowiłam dodać pomidory, szczypior i koper. Wyszło pysznie i orzeźwiająco.

IMG20120810_002
  • 6 porcje
  • 15min

Składniki

2 średnie zielone ogórki
2 średnie pomidory
1 pęczek szczypioru
1 pęczek kopru
Sól
pieprz
ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
2 łyżki białego octu winnego

Sposób przygotowania przepisu:

Warzywa w śmietanie

  • 1. Warzywa i zioła myjemy i osuszamy.
    Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
    Solimy i odstawiamy aby puściły sok.
    Odlewamy nadmiar.
    Dodajemy pokrojonego w 8 pomidora, posiekany szczypior i koper.
    Wlewamy śmietanę.
    Przyprawiamy pieprzem i białym octem winnym. Ponownie mieszamy.

    Najlepiej smakuje jak odstawimy do lodówki na min. 30 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Mizeria ze śmietaną

Tak mizerie robiła moja babcia...

Pomidory ze śmietaną

Dodane przez: Jola1977-1977

Pomidory ze śmietaną

To ulubiony przysmak mojego męża....

Mizeria

Dodane przez: anka1988

Mizeria - ogórek zielony ze śmietaną

Mizeria to znakomity dodatek do...

kolorowe warzywa

Dodane przez: SprytnaChochla

Pieczone kolorowe warzywa

Idealny dodatek do dań mięsnych...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Sałata ze śmietaną

Wyrywając sałatę z grządki, przypomniało...

Serowe warzywa z żurawiną

Dodane przez: JustKuchcik

Serowe warzywa z żurawiną

Jarzynka na ciepło przygotowana...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE