warzywa na parze z żeberkami

4.5 (193 ocen)

Przepis z pokolenia na pokolenie....

Składniki:

  • 80 dag chudych żeberek wieprzowych
    sól
    pieprz
    przyprawa do żeberek
    1 por
    3 marchewki
    2 ziemniaki
    3 cebule
    2 szklanki zielonego mrożonego groszku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa na parze z żeberkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć przyprawą. Nalać wodę do parowaru, ułożyć żeberka i nakryć drugą nadstawką. Ułożyć ulubione warzywa: marchewkę, mrożony groszek, cebulę, por. Zamknąć parowar. Ustawić czas na 40 min. Po 20 min zdjąć nadstawkę z warzywami. Nakryć żeberka i dalej parować następne 20 min. Na 5 min przed wyłączeniem żeberek wstawić warzywa znów. Gdy żeberka są gotowe, wyłożyć na półmisek, w razie potrzeby posypać lekko solą i pieprzem. Obok ułożyć warzywa.

Porady

Można zacząć parować warzywa ,na 20 min przed wyłączeniem żeberek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować