Warzywa gotowane na parze z sosem czosnkowym

4.5 (151 ocen)

  • 10 min

Warzywa gotowane na parze z sosem czosnkowym .Dietetyczne i zdrowe danie

  • 10 min

Składniki:

  • * 1 szt brokuł,
    * 2 szt ziemniaki,
    * 1/2 puszki kukurydza,
    * 1 szt marchewka,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * 1 szt jogurt naturalny,
    * 2 ząbki czosnek,
    * Sól,
    * pieprz,
    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warzywa gotowane na parze z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na parze gotujemy pokrojone w różyczki brokuły ,obrane i pokrojone w plastry ziemniaki,marchewkę .
  • 2. Kukurydze odcedzamy ,paprykę kroimy w paseczki . Gdy warzywa ugotują się kroimy je na mniejsze kawałki .Marchewkę kroimy w cieniutkie słupki ,ziemniaki w kostkę .Brokuły tniemy na 3 .
  • 3. Warzywa mieszamy z kukurydzą i pokrojona papryka ,kropimy oliwą ,doprawiamy sola pierzem ,mieszamy
  • 4. .Robimy sos czosnkowy . Mieszamy jogurt z sola i wyciśniętym czosnkiem . Warzywa polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (172 ocen)

warzywa z sosem czosnkowym

To może cię zainteresować