Warzywa francuskie w zapiekance

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Masz mało czasu, to przepis dla ciebie. Soczyste mięso z kurczaka połączone z warzywami oraz makaronem.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Makaron świderki
    • Warzywa na patelnie francuskie
    • 1 opakowanie mini marchewek
    • 200 ml śmietany 36%
    • 20 dag sera mozzarelli
    • Jajko
    • 1 łyżeczka tabasco
    • Papryka ostra
    • Sól
    • Olej do smażenia

Warzywa francuskie w zapiekance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
    Doprawiamy solą, papryką oraz tabasco, dokładnie mieszamy.
    Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
  • makaron 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
  • miso 3. Na makaronie układamy usmażone mięso.
  • warzywa 4. Warzywa oraz marchewki prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
  • warzywa 5. Warzywa przekładamy na kurczaka.
  • sos 6. Do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko i wsypują przyprawy, które znajdowały się w paczce z warzywami, mieszamy.
    Sosem polewamy zapiekankę.
  • danie 7. Na koniec posypujemy starty żółtym serem.
    Zapiekamy 30 minut w 180°C.
    Gotowe, smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy