Wątróbka drobiowa z jabłkami i majerankiem

4.5 (169 ocen)

Uwielbiana przez moją córkę.

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji
    1 kg wątróbki drobiowej
    3 średnie cebule
    2 kwaśne jabłka
    majeranek
    biały pieprz
    sól
    kilka kropel soku z cytryny
    ewentualnie 1-2 łyżki mąki
    3-4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z jabłkami i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z jabłkami i majerankiem 1. Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i wymoczyć w wodzie ok 15 min. Następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelnie dodać olej, wątróbkę i pokrojoną w kosteczkę cebule. (nie solić)
  • Watróbka z jabłkami i majerankiem 2. Chwilę obsmażać aż cebula stanie się szklista.
  • Watróka z jabłkami i majerankiem 3. Lekko podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka i dodać obrane i pokrojone w dowolny kształt jabłka oraz 2-3 łyżki wody. Wszystko razem dusić do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz dodać otarty majeranek i skropić sokiem z cytryny. Całość można zaprawić mąką jeżeli sos będzie zbyt rzadki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować