Warstwowy torcik na zimno

4.49 (160 ocen)

Lekki ,puszysty i delikatny torcik bez pieczenia.

Składniki:


  • 2 szt galaretka o smaku pina colada
    2 szt galaretka o smaku mojito
    2 szt galaretka o smaku pink margarita
    3 szk mleka
    Do dekoracji
    150 ml kremówka
    1 szt galaretka o smaku pink margarita
    1 szt śmietan fix
    cukier puder 1 łyżeczka
    zielone winogrona
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Warstwowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki o smaku pina colada wsypać do 0,5 szk przegotowanej gorącej wody.Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki.Lekko przestudzić i wlać 1 szk zimnego mleka.Odłożyć do lekkiego stężenia.Gdy galaretka będzie tężeć z miksować mikserem na wolnych tak długo aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownice o średnicy 22 cm dokładnie wyłożyć folią spożywczą ,wylać zmiksowaną galaretkę i odłożyć do lodówki do stężenia.W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku mojito i pink margarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu , wylać do płaskiego naczynia ,odłożyć do stężenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix.Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną,winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu. Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować