Warstwowy schab z warzywami

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Plastry schabu przełożone pieczarkami, cebulką czerwoną, soczystą papryką oraz serem żółtym. Schab wyszedł bardzo pyszniutki i soczysty nawet zostało nam troszkę i świetnie smakował w świeżej bułeczce! Do naczynia z mięsem poukładałam od razu połówki ziemniaczków i obiad miałam za jednym zamachem :)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    przyprawa do wieprzowiny
    8 średnich pieczarek
    2 cebule czerwone
    papryka czerwona
    120 g sera żółtego
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Warstwowy schab z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijanie mięsa 1. Plastry schabu umyć i rozbić jak najwięcej, każdy płat oprószyć w przyprawie. Pieczarki i paprykę pokroić, cebulkę posiekać w piórka, ser zetrzeć na tarce.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym posmarować oliwą z oliwek ułożyć płat mięsa, wyłożyć warzywa na całości płata i ponownie mięso tak robić aż do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to mięso.
  • układanie warstw 3. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec ok 60 minut do miękkości.
  • 4. Podawać z ziemniaczkami oprószone szczypiorkiem. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na: schab pieczony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować