Warstwowy deser z tapioki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Warto testować w kuchni nowe smaki i składniki, tym razem u mnie tapioka :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ziarenek tapioki
    2 szklanki mleka
    1-2 łyżki słodzidła
    1/2 łyżeczki pasty waniliowej
    20 g gorzkiej czekolady
    100 g borówek
    100 g truskawek
    1 saszetka kisielu typu gorący kubek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Warstwowy deser z tapioki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalać mlekiem i gotować na średnim ogniu dopóki ziarenka nie zrobią się przezroczyste. Wymieszać ze słodzidłem i podzielić na pół. Połowę wymieszać z pastą waniliową, drugą połowę z czekoladę. Masę przełożyć do pucharków. Owoce wrzucić do garnuszka i gotować na średnim ogniu kilka minut, a następnie wymieszać z kisielem i wylać na wierzch tapioki. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Tapioka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować