Warstwowiec

4.5 (197 ocen)

  • 4 godz.

Miks różnych smaków.

  • 4 godz.

Składniki:

  • Forma 25x36 cm

    Warstwa I:
    3 szkl. mąki,
    1 margaryna,
    3 łyżki cukru pudru,
    5 żółtek,
    3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżeczki kakao,

    Warstwa II:
    1/2 kg sera zmielonego,
    1 jajko,
    1 łyżka budyniu jasnego,
    1.2 szkl. cukru pudru,
    1/2 margaryny,

    Warstwa III:
    1 puszka brzoskwiń,

    Warstwa IV:
    1 szkl. cukru pudru,
    1 szkl. suchego maku,
    5 białek,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    10 dag wiórków kokosowych,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Warstwowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warstwa I 1. Warstwa I : ze składników zagnieść kruche ciasto. 1/3 ciasta uformować w kulkę i zamrozić, resztę rozwałkować na blaszkę.
  • brzoskwinie na masie serowej 2. Składniki warstwy II połączyć i wymieszać na jednolitą masę. Masę serową rozsmarować na rozwałkowanym cieście., następnie ułożyć owoce (warstwę III).
  • Warstwa IV 3. Warstwa IV: ubić pianę z białek z cukrem pudrem, dodać mąki wymieszać, następnie dodać mak, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe - wszystko wymieszać.
  • 4. Warstwę IV wyłożyć na owoce z warstwy III, następnie na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto.
    Piec ok. 50 min. w temp. 200 stopni. po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować