Warstwowa zapiekanka z mięsa mielonego i warzyw

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łatwa i tania zapiekanka z mięsa mielonego i warzyw.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone -pół kilo
    boczek -4 plastry
    przyprawa do mięsa mielonego
    jajko
    włoszczyzna mrożona-pół kilo
    2 łyżki majonezu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Warstwowa zapiekanka z mięsa mielonego i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać jajko, przyprawę do mięsa i dokładnie wymieszać.
    2.Włoszczyznę gotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Wystudzić, dodać majonez i wymieszać.
    3,Połowę mięsnej masy przełożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso wyłożyć połowę warzyw, następna warstwa mięso i znów warzywa.
    4.Plastry boczku przekroić na pół, ułożyć na ostatniej warstwie warzyw.
    Piec ok godziny w 220 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować