Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem

4.5 (160 ocen)

  • 25 min

Polecam, sałatka jest bardzo łatwa i pyszna, każdy się zachwyca

  • 25 min

Składniki:

  • - 2 tuńczyki w oleju
    - 2 cebule
    - 4 średnie marchewki
    - 6-7 jajek
    - duży majonez
    - przyprawy: pieprz, sól, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyki odcedzić z zalewy i ułożyć w salaterce. Marchewkę obrać i ugotować, pokroić w kosteczkę, cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę, jajka ugotować i oddzielić żółtka od białek. Tuńczyka ułożonego w salaterce posmarować warstwą majonezu i wrzucić pokrojoną cebulkę, znowu położyć warstwę majonezu, a następnie pokrojoną, ugotowaną marchewkę, kolejna warstwa majonezu. Żółtka pokroić w kostkę i wrzucić do salaterki i znowu warstwa majonezu. Białka utrzeć na tarku na grubych oczkach i przesypać do salaterki. Pomiędzy każdą warstwą składników oczywiście przyprawy.

Porady

każdą warstwę warto przełożyć majonezem,jest ona wtedy bardziej smaczna i wyborna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować