Warstwowa sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 dużej czerwonej papryki
    3/4 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
    1/3 średniego zielonego ogórka
    50 g wędzonego łososia z koperkiem
    1/2 pęczka rzodkiewek
    4 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    garść pokrojonego szczypiorku

Warstwowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy warzywa i osuszamy. Obieramy ogórka. Paprykę kroimy w kostkę i układamy na dnie miski. Na papryce kładziemy połowę kaszy jaglanej. Łososia wyjmujemy z opakowania w kroimy w kostkę. Układamy na kaszy. Ogórek kroimy w kostkę i układamy na łososiu. Następnie układamy drugą warstwę kaszy jaglanej. Od rzodkiewek odcinamy ogonki i kroimy w kostkę. Układamy na kaszy. Na kaszę kładziemy majonez, rozsmarowujemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na wierzchu kładziemy pokrojony szczypiorek. Przed jedzeniem mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy