Warstwowa ryżowa sałatka z tuńczykiem

4.51 (148 ocen)

  • 60 min

Smaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu kolorowa sałatka na bazie wyrazistych w smaku składników: tuńczyka, kiszonych ogórków, ostrej cebuli oraz ryżu, jajek na twardo i kukurydzy idealnie sprawdzi się na każdej imprezie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    180g ryżu
    4 jajka
    1 puszka kukurydzy
    5 ogórków kiszonych
    2 małe czerwone cebule
    majonez
    ketchup
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa Ryba

Warstwowa ryżowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-22hw52g 1. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • image-278upqo 2. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
  • image-1dcbhti 3. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i podzielić na 4 równe części.
  • image-1c7t61d 4. Ogórki i cebulę pokroić w małą kostkę.
  • image-1ayg3n8 5. Sałatkę układać warstwami:
    1/2 ogórków, 1/4 ryżu, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, cebula, kukurydza, 1/4 ryżu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, jajka, 1/4 ryżu, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, tuńczyk, 1/4 ryżu, majonez, sól, pieprz, resztę ogórków, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować