Warkocz z piersi kurczaka w cieście francuskim

  • wyświetlono: 6561 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

To doskonałe danie na kolację, które serwuje swoim gościom podczas przyjęć.

małgorzata kwiatkowska
  • 15min

Składniki

gotowe ciasto francuskie,
pierś z kurczaka,
żółty ser,
szynka parmeńska lub salami ,
pieczarki,
natka pietruszki,
białko z jajka,
Przyprawy.

Sposób przygotowania przepisu:

Warkocz z piersi kurczaka w cieście francuskim

  • 1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 2 części. Po bokach ciasto przecinamy w paseczki o szerokości około 2– 3 cm i około 6 cm długości.
  • 2. Rozbijamy pierś z kurczaka, posypujemy z obu stron solą i pieprzem, kładziemy na ciasto, dodajemy plasterki sera,szynki parmeńskiej lub salami i pieczarki oraz posypujemy natką pietruszki.
  • 3. Zaplatamy paski na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia.
  • 4. Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka.
  • 5. Pieczemy w 190 stopniach w piecyku około 30 minut.

Porady

Kurczak w cieście francuskim dobrze smakuje z ketchupem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadKurczakciasto francuskiepierś z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Pałki z kurczaka w cieście francuskim

Dodane przez: Jaga85

Pałki z kurczaka w cieście francuskim

Pieczone pałki z kurczaka to propozycja...

Filet z kurczaka zapiekany z ananasem w cieście francuskim

Dodane przez: Iwusia

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Przepis dla miłośników ciasta francuskiego...

Kurczak w cieście francuskim

Dodane przez: sandrusiiaaa

kurczak w cieście francuskim

Przepis z którym chciałabym podzielić...

image-1chokta

Dodane przez: kbasia

Piersi kurczaka w cieście cebulowym

Mięciutkie i soczyste piersi z...

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaJ

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Uwielbiam ciasto francuskie, na...

image-07m7crr

Dodane przez: StudentsKitchen

Francuski warkocz z brokułami, kurczakiem...

Pyszne, zawsze sprawdzające się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE