Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem

4.5 (183 ocen)

  • 50 min

Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym produktem, „cokolwiek” w nie zawiniemy zawsze smakuje. Proponuję polędwiczki z kurczaka na ostro zawinięte w piękny warkocz

  • 50 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    ok ½ kg polędwiczek z kurczaka
    kawałek sera typu bałkańskiego
    1 szalotka
    2 ząbki czosnku
    1 ostra papryczka
    sól, pieprz, tymianek, płatki chili
    2 łyżeczki gęstego sosu pomidorowego, ketchupu lub pikantnej salsy

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem 1. Polędwiczki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w piórka szalotkę, drobno posiekany czosnek i papryczkę, szczyptę soli i pieprzu do smaku oraz na koniec tymianek.
    Ciasto francuskie rozkładamy nacinamy jak na zdjęciu, środek smarujemy salsą układamy ostudzone mięso, na wierzch po kawałku sera i zawijamy warkocz. Wierzch ciasta smaruję woda i posypuję płatkami chili i tymiankiem.
    Teraz tylko do nagrzanego piekarnika 200 °C na 35 minut.
    Smakuje na ciepło i zimno najlepiej z sałatą z pomidorami z odrobina octu balsamicznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować