Warkocz z ciasta francuskiego z kabanosami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przekąska na przyjęcie lub domową strefę kibica :)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 kabanosy, z tych długich i grubszych
    1/2 czerwonej papryki
    garść oliwek
    100 g sera żółtego
    ketchup lub ulubiony sos
    1 jajko
    sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Warkocz z ciasta francuskiego z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Strefa kibica 1. Wzdłuż środka ciasta francuskiego rozsypać starty żółty ser. Na nim ułożyć przekrojone na pół kabanosy i polać ketchupem lub ulubionym sosem. Posypać pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i oliwkami. Boki ciasta ponacinać i skleić na zakładkę. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować