Warkocz z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne danie na ciepło i na zimno.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 szt ciasta francuskiego
    2 piersi z kurczaka
    1 brokuł
    1 przyprawa do kurczaka
    25 dkg sera żółtego gouda
    1 jajko do posmarowania ciasta
    olej
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Warkocz z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ser zetrzeć na tartce o średnich oczkach. Piersi z kurczaka, opłukać, pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. Ciasto rozwinąć po środku ciasta utworzyć pasek o szerokości 1/3 kawałka ciasta. Na pasek ułożyć połowę piersi na to połowę brokułu i po wierzchu posypać serem . Boki ciasta po obu stronach pociąć na paski około 1,5 cm . Następnie paski zakładać na środek z nadzieniem. Drugi kawałek ciasta zrobić tak samo. Oba warkocze posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec w piekarniku w 190 stopniach na złoty kolor około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować