Warkocz z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 368 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne danie na ciepło i na zimno.

Świeca Urszula
  • 10 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

2 szt ciasta francuskiego
2 piersi z kurczaka
1 brokuł
1 przyprawa do kurczaka
25 dkg sera żółtego gouda
1 jajko do posmarowania ciasta
olej
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Warkocz z ciasta francuskiego

  • 1. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ser zetrzeć na tartce o średnich oczkach. Piersi z kurczaka, opłukać, pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. Ciasto rozwinąć po środku ciasta utworzyć pasek o szerokości 1/3 kawałka ciasta. Na pasek ułożyć połowę piersi na to połowę brokułu i po wierzchu posypać serem . Boki ciasta po obu stronach pociąć na paski około 1,5 cm . Następnie paski zakładać na środek z nadzieniem. Drugi kawałek ciasta zrobić tak samo. Oba warkocze posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec w piekarniku w 190 stopniach na złoty kolor około 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieser żółtyświętabrokułprzekąskakolacjapiersi z kurczakawarkocz z ciasta francuskiego

Komentarze

Podobne przepisy

danie

Dodane przez: maalikaa

Słoneczka z ciasta francuskiego

Przekąska na którą każdy się skusi,...

Marchewki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Marchewki z ciasta francuskiego

Pyszne marcheweczki, które można...

pizza

Dodane przez: Habibi Chi

Pizza mini z ciasta francuskiego

Błyskawiczne mini pizze z ciasta...

ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: zlotko

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Błyskawiczna przekąska!

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Dodane przez: Armi As

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Kiedy nie mamy zbyt dużo czasu...

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: kada

Przekąska z ciasta francuskiego

Szybko, prosto i smacznie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE