wariacja o krupniku- wegańskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na zupę

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki małej młodej kapusty
    2 duże marchewki
    ćwiartka selera (korzeń)
    pomidory suszone (10 sztuk)
    koperek
    oliwa
    kasza pęczak 100-150g
    1/5-2 litry wody
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wariacja o krupniku- wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Nastaw piekarnik na 180C termoobieg
    2. Do garnka w którym będziesz gotować zupę wlej wodę i zagotuj.
    3. Pokrój marchewkę, selera i kapustę w kostkę- wrzuć do miski i polej olejem- dobrze wymieszaj, rozłóż na blaszce do pieczenia i włóż do piekarnika na ok 20min
    4. Kaszę przepłucz na sicie i włóż do garnka z wodą
    5. Upieczone warzywa wrzuć do kaszy, dodaj suszone pomidory i gotuj ok 3 minuty, dodaj sól, pieprz koperek i gotuj przez 2 minuty
    6. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować