Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

  • wyświetlono: 263 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki to pyszna propozycja, która idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.

DSC_3803k
  • 3 porcje
  • 10min

Składniki

200g śmietanki 30-36%
200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
1 opakowanie śmietan-fixu (*)

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

  • 1. Śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem należy ubić na sztywno.
    Na końcu delikatnie, ale dokładnie wmieszać serek waniliowy.
    Powstały krem powinien być gęsty, ale po schłodzeniu nabierze większej stabilności.

Porady

(*) Śmietan-fix dodaję kiedy serek nie jest mocno gęsty lub gdy zależy mi na sztywniejszej konsystencji - np. do przełożenia lekkiego ciasta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kremserek homogenizowanykrem do ciasta
 

Komentarze

Podobne przepisy

krem budyniowo- śmietanowy

Dodane przez: sammakko

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem...

Domowy krem krówkowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem krówkowy

Już nie pamiętam kiedy robiłam...

k

Dodane przez: KuchniaPoli

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Mój pierwszy krem maślany, jestem...

Krem maślano-orzechowy

Dodane przez: Di bloguje

Krem maślano-orzechowy

Krem ma doskonałą konsystencję,...

Krem cytrynowy

Dodane przez: Przepisy Online

Krem cytrynowy (lemon curd)

Gęsty krem intensywnie pachnący...

.

Dodane przez: Anitka0804

Domowy cukier waniliowy

W kilka sekund przygotujemy wyrazisty...