Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

  • wyświetlono: 5972 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki to pyszna propozycja, która idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.

IMG_20200520_121554b
  • 3 porcje
  • 10min

Składniki

200g śmietanki 30-36%
200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
1 opakowanie śmietan-fixu (*)

Sposób przygotowania przepisu:

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

  • 1. Śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem należy ubić na sztywno.
    Na końcu delikatnie, ale dokładnie wmieszać serek waniliowy.
    Powstały krem powinien być gęsty, ale po schłodzeniu nabierze większej stabilności.

Porady

(*) Śmietan-fix dodaję kiedy serek nie jest mocno gęsty lub gdy zależy mi na sztywniejszej konsystencji - np. do przełożenia lekkiego ciasta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kremserek homogenizowanykrem do ciasta

Komentarze

Podobne przepisy

krem do tortow

Dodane przez: Natalia Ch 1987

Krem do tortów z mascarpone

Szybki krem do tortów czy babeczek.

krem

Dodane przez: Cukiereczek

Krem z marakui

Jestem wielką fanką marakuji. A...

krem budyniowo- śmietanowy

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem...

Domowy krem budyniowy

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem budyniowy

Mam dla Was recepturę na domowy...

Domowy krem krówkowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem krówkowy

Już nie pamiętam kiedy robiłam...

krem

Dodane przez: Kasja1986

Krem maślany - bardzo łatwy, bardzo gładki,...

Nie mam wiele czasu na pieczenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE