Waniliowy deser z kaki i wafelkami

4.49 (192 ocen)

Przekładany deser waniliowo-owocowy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 3 PUCHARKI O POJEMNOŚCI 250 ML:
    1 mocno dojrzały owoc kaki (persymona, szaron)
    1/2 owocu granatu
    4 wafelki z kremem o smaku śmietankowym
    17 dag homogenizowanego serka waniliowego
    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
    10 dag śmietanki kremówki 30%
    2 płaskie łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Waniliowy deser z kaki i wafelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaki umyłam, obrałam ze skórki i zmiksowałam.
  • 2. Granat umyłam, przekroiłam na pół i z jednej połówki wydłubałam pestki.
  • 3. Wafelki połamałam na nieduże kawałki.
  • 4. Serek homogenizowany utarłam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
  • 5. Kremówkę ubiłam na sztywno, wymieszałam ją z serkiem.
  • 6. W kieliszkach ułożyłam warstwami: wafelki, kaki, pestki granatu, bita śmietana z serkiem. I tak jeszcze raz do wyczerpania składników. Wierzch posypałam pestkami granatu.
  • 7. Podałam od razu zanim wafelki się rozmiękły.

Porady

Pestki z granatu najlepiej wydłubywać w misce z wodą, wtedy sok nie pryska po całej kuchni i ubraniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Serek Owoce Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować