Waniliowy blok czekoladowy

5 (151 ocen)

  • 60 min

Idealny przepis, gdy mamy ochotę na naprawdę słodki deser

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g mleka w proszku
    100 g cukru
    1,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    75 g masła
    1/2 szkl. wody
    ok. 150-200 g bakalii( u mnie migdały, skórka pomarańczowa, rodzynki)
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Waniliowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, wodę i cukry podgrzewamy do połączenia składników. Ostudzić. W misce mieszamy mleko w proszku z bakaliami i do tego powoli wlewamy ostudzone masło z cukrami. Mieszamy dokładnie. masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą. Zakrywamy nią całość i odstawiamy na 24 godziny, żeby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować