Prosto, szybko i bardzo bardzo bardzo smacznie. Babeczki robione metoda prób i błędów :)
5 min
Składniki:
- pół szklanki cukru,
- pół szklanki mąki tortowej,
- pół kostki margaryny,
- 2 całe jajka,
- 3 łyżki mleka,
- łyżka proszku do pieczenia,
- pół aromatu waniliowego lub łyżka cukru wanilinowego,
- płatki czekoladowe bądź posypka czekoladowa
Waniliowo-czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miksujemy na najwyższych obrotach margarynę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i jajka. Kiedy uzyskamy całą masę wlewamy mleko i miksujemy jeszcze przez chwilę. Wkładamy masę do foremek (mogą być one papierowe bądź już metalowe - te trzeba wcześniej wysmarować mąką z masłem bądź olejem/oliwą) i posypujemy płatkami czekoladowymi i delikatnie ugładzamy masę łyżką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.
Porady
Nie otwieramy przed końcem czasu piekarnika bo nam one opadną.
Komentarze