Waniliowo-czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Prosto, szybko i bardzo bardzo bardzo smacznie. Babeczki robione metoda prób i błędów :)

  • 5 min

Składniki:

  • - pół szklanki cukru,
    - pół szklanki mąki tortowej,
    - pół kostki margaryny,
    - 2 całe jajka,
    - 3 łyżki mleka,
    - łyżka proszku do pieczenia,
    - pół aromatu waniliowego lub łyżka cukru wanilinowego,
    - płatki czekoladowe bądź posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Waniliowo-czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy na najwyższych obrotach margarynę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i jajka. Kiedy uzyskamy całą masę wlewamy mleko i miksujemy jeszcze przez chwilę. Wkładamy masę do foremek (mogą być one papierowe bądź już metalowe - te trzeba wcześniej wysmarować mąką z masłem bądź olejem/oliwą) i posypujemy płatkami czekoladowymi i delikatnie ugładzamy masę łyżką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.

Porady

Nie otwieramy przed końcem czasu piekarnika bo nam one opadną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować