waniliowe prostokąty

0 (0 ocen)

Propozycja na małe co nieco do kawki

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g)
    na krem:
    750 ml mleka
    18 dkg cukru
    wanilia
    10 dkg budyniu
    25 dkg masła

Waniliowe prostokąty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwałkować lekko i pokroić na 3 równe pasy (ja pokroiłam wzdłuż), ponakłuwać widelcem i piec ok 15-20 min w 190st, ostudzić.
    Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać cukier i wanilie.
    Wystudzony budyń zmiksować z masłem na krem.
    Przekładać: ciasto + krem + ciasto + krem.
    Wierzch polać polewą z cukru pudru, można dodać do niej łyżkę olejku rumowego..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy