Waniliowe muffinki z suszonymi figami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu, a dzięki mące pełnoziarnistej wnoszą dodatkowo trochę wartości niż tylko same węglowodany :-)
Oczywiście mąkę pełnoziarnistą można zastąpić białą pszenną, z pewnością będą delikatniejsze w smaku, a środek urozmaicić np. dodaniem waniliowego serka. Przyjemnie komponują się również z polewą z białej czekolady.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
    -1 szkl. mleka
    -1 duże jajko
    -1/2 szkl. oleju
    -1/2 szkl. cukru brązowego
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1/2 łyżeczki sody
    -figi suszone
    -2 op. cukru wnailiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Waniliowe muffinki z suszonymi figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki wymieszać w misce. W drugiej misce zmieszać składniki mokre. Połączyć obie masy i dokładnie przemieszać. Foremki (lub blachę) do muffinek wyłożyć papilotkami. Masę nakładać łyżką. Figi suszone pokroić na drobne kawałki. Powciskać po kilka kawałeczków w każdą babeczkę. Piec ok 20-25 minut w temperaturze ok. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować