Waniliowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KOKOSOWE:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, proszek do pieczenia i bułkę tartą, na końcu dodać kokos. Ciasto podzielić na dwie części. Na spód formy ułożyć wafel wyłożyć połowę ciasta, upiec (190*, 30 min). Podobnie zrobić z drugą częścią ciasta
2.BISZKOPT KAKAOWY:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Piec w 180* przez ok 30 min.
3.MASA WANILIOWA:
Połowę mleka zagotować, w drugiej wymieszać żółtka, mąki i cukry. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń i zimny utrzeć z margaryną.
Na końcu do masy dodać masę kajmakową i dokładnie wymieszać.
4.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
ciasto kokosowe (waflem do spodu) - połowa masy - biszkopt - druga połowa masy - ciasto kokosowe waflem do góry - polewa czekoladowa.
Komentarze