Waniliowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na małą przerwę

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    250 g. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g. cukru
    1/2 łyżeczki sody
    250 g. masła
    4 jajka
    1/2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 łyżki mleka

    Krem:
    400 g. jogurtu greckiego
    2 opakowania śnieżki w proszku
    2 łyżki cappuccino
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Waniliowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki przesiać do miski, dodać masło i jajka. Wszystko zmiksować, wlać połączony z mlekiem cukier waniliowy. Napełnić foremki na muffinki, piec przez 30 min. w 170*C.

    Krem:
    Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i śnieżką, dodać cappuccino i kawę. Wszystko zmiksować i włożyć do lodówki do schłodzenia.

    Muffinki przekroić na czubku, wydrążyć niewielki otwór łyżeczką, do środka dawać krem, przykryć odkrojonym ciastem. Można ozdobić jeszcze po wierzchu dodatkowo ozdobić babeczkę kremem.

Komentarze

Podobne przepisy