Waniliowa kruszynka z malinami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

kruche ciasto z malinami to szybki deser które posmakuje kazdemu:)mozan uzyc zarówno mrozonych malin jak i swiezych:)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 2 szklanki mąki pszennej
    1\2 szklanki cukru pudru
    2 łyżki cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 duże żółtka
    szczypta soli
    około 100 g. miękkiego masła
    4 łyżki gęstej śmietany 18%
    oraz
    2 szklanki malin
    cukier puder do oprószenia wierzchu
    oraz
    maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery

Waniliowa kruszynka z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiac. Składniki wsypac do miski, dodać żółtka, szczyptę soli, masło i śmietanę.
    Zagnieśc ciasto . Ciasto mozna zawinąc w woreczek foliowy i schłodzic lecz niekoniecznie.
    Ciasto rozwałkowac na kształt blachy .
    Blaszke wyłozyc papaierem do pieczenia ułozyć w niej ciasto. . Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. i podpiec około 20 minut az ciasto delikatnie sie zezłoci.
    Na podpieczony spód wyłozyc maliny i spowrotem wstacic do piekarnika na około 25-30 minut.
    Przed podaniem wierzch obficie oprószyc cukrem pudrem, mozna udekorowac malinami:)
    smacznego:)

Porady

blacha 25 na 25

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować