Walentynkowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Musisz go zrobić dla ukochanej osoby.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Biszkopty okrągłe
    Składniki na masę serową:
    Twaróg z wiaderka 80 dag
    Cukier puder 10 dag
    Galaretka cytrynowa 3 opakowania
    Śmietanka 30% 200 ml
    Składniki na dekorację:
    Galaretka agrestowa 1 opakowanie
    Gruszki 4 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Walentynkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Trzy galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
    Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zacisnąć obręcz. Następnie dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (w razie potrzeby dociąć aby dno było dokładnie wyłożone) Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując dodać tężejącą galaretkę. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie łyżką. Po czym wylać do tortownicy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę agrestową do dekoracji według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać, pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm i wycinać serduszka (lub inne kształty). Następnie wyciętymi serduszkami z gruszek przystroić górę sernika, po czym zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać następnego dnia. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować