Walentynkowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy. Powinno być dość twarde. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ab powstały „wiórki”. Możemy także zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
Przekładamy ciasto do 5-ciu silikonowych foremek w kształcie serca. Pieczemy około 7 minut w 200 stopniach.
2.Galaretkę rozpuszczamy w podanej ilości wody. Tężejącą łączymy z serkami homogenizowanymi. Masę rozlewamy równomiernie na wystudzone ciasto. Wstawiamy do lodówki.
3.Mleko podgrzewamy, dodajemy czekoladę. Kiedy się rozpuści dosypujemy kakao. Jeśli masa jest za gęsta dolewamy odrobinę mleka.
Tak przygotowaną polewę rozlewamy na wyjęte z foremek serniczki. Dekorujemy owocami.
Komentarze