Ciasto walentynkowe love - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukru dalej ubijając.Na koniec dodać żółtka i chwilkę ubić.Przesiać mąkę kakao i proszek do pieczenia i dodać do masy jajecznej lekko wymieszać szpatułką.Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w temp. 180°C przez 30-35 lub do suchego patyczka.
2.Krem:
Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder i owoce chwilkę ubić. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wody przestudzić. Przestudzoną galaretkę dodać do śmietany i ubić.
3.Wykonanie:
Ciasto przeciąć na pół i w górnej części wyciąć serduszka.Drugą połowę ciasta posmarować dżemem na to nałożyć krem i przykryć drugą połową ciasta.Ciasto włożyć na chwilę do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i wystudzić. Ciasto wyjąć z lodówki i lekko gęstniejącą galaretką wypełniać serduszka.Ciast włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze