Walentynkowe różyczki z nutellą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W Walentynki musi być słodkoooooooo! Bezowe różyczki z nutellą idealnie wpisują się w ten klimat!

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 g białka
    125 g cukru kryształu
    50 g cukru pudru
    czerwony barwnik spożywczy
    cukier perlisty do dekoracji
    1/3 słoika nutelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Bezy

Walentynkowe różyczki z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy białka z cukrem kryształem i ubijamy mikserem w kąpieli wodnej, aż cukier będzie niewyczuwalny. Przekładamy białka do misy miksera i ubijamy jeszcze ok 10 min. Pod koniec dodajemy dla usztywnienia cukier puder oraz czerwony barwnik spożywczy. Przekładamy masę do worka cukierniczego z tylką gwiazdką i wyciskamy kolistym ruchem róże na papierze do pieczenia. Suszymy ok 150 min w 90 st.
  • 2. Wysuszone i wystudzone różyczki przekładamy nutellą. Dekorujemy cukrem perlistym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Beziki Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować