białka
szczypta soli
150 g cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
czerwony barwnik w żelu
patyczki do szaszłyków
papierowe słomki do dekoracji
kolorowa wstążka
Sposób przygotowania przepisu:
walentynkowe lizaki bezowe
1.
Piekarnik nastawiamy na 140 st C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia a na nim rysujemy ołówkiem wzór serca i w każde serce układamy patyczek do szaszłyków aby na sam koniec powstał lizak.
Białka z solą ubijamy na sztywno. Na sam koniec ubijania dodajemy w małych ilościach cukier puder wraz z mąką ziemniaczaną cały czas ubijając masę.
W środku rękawa cukierniczego rysujemy barwnikiem w żelu paski pionowe (wzdłuż). Piankę przekładamy do rękawa.
Pianką uzupełniamy wzór serca. Bezy suszymy ok 60 minut w nagrzanym piekarniku.
Na patyczki do szaszłyków nakładamy papierowe słomki i przywiązujemy wstążeczkę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze