Walentynkowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na około 1 godzinę do lodówki.Foremki do babeczek posmarować masłem.Ciasto wałkować i wylepiać nim foremki.Piec w temperaturze 170 stopni,aż się zrumienią około 20 minut.Wyjąć z foremek i wystudzić.
2.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać cukru pudru do smaku.Dodać startą czekoladę i wymieszać.
3.4 kostki czekolady stopić w kąpieli wodnej.Przełożyć do szprycy i na papierze do pieczenia wycisnąć serduszka.Gdy zastygną delikatnie zdjąć z papieru.
4.Do babeczek nakładamy bitą śmietanę,posypujemy startą czekolada i dekorujemy serduszkami.
Komentarze