Walentynkowe babeczki.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i słodkie babeczki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    10 dag masła lub margaryny
    5 dag cukru pudru
    1 jajko

    Bita śmietana:
    20 dag śmietany kremówki(30 %)
    6 kostek mlecznej czekolady
    cukier puder do smaku

    Dodatkowo:
    4 kostki startej mlecznej czekolady do posypania babeczek
    4 kostki mlecznej czekolady do wykonania serduszek
    masło do posmarowania foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Babeczki Babeczki

Walentynkowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na około 1 godzinę do lodówki.Foremki do babeczek posmarować masłem.Ciasto wałkować i wylepiać nim foremki.Piec w temperaturze 170 stopni,aż się zrumienią około 20 minut.Wyjąć z foremek i wystudzić.
  • 2. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać cukru pudru do smaku.Dodać startą czekoladę i wymieszać.
  • 3. 4 kostki czekolady stopić w kąpieli wodnej.Przełożyć do szprycy i na papierze do pieczenia wycisnąć serduszka.Gdy zastygną delikatnie zdjąć z papieru.
  • Gotowe babeczki. 4. Do babeczek nakładamy bitą śmietanę,posypujemy startą czekolada i dekorujemy serduszkami.

Porady

Z porcji wyszło mi 20 babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować