Waflowe krasnale

0 (0 ocen)

  • 40 min

Rożki są pyszne i smakują wszystkim,a najbardziej dzieciom.

  • 40 min

Składniki:

  • 8 rożków waflowych do lodów
    3 wafle andrutowe
    500 g zmielonego twarogu
    2 łyżki cukru pudru
    cukier waniliowy
    tabliczka mlecznej czekolady
    4 łyżki kremówki
    owoce(jagody,porzeczki,maliny,poziomki)
    ponadto:
    konfitura malinowa
    kolorowa posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Waflowe krasnale - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ,dodać ubitą kremówkę i startą czekoladę na drobnych oczkach tarki.
    Z wafli andrutowych wyciąć niewielką szklaneczką 16 krążków.
    Stożki rożków waflowych włożyć najpierw do konfitury malinowej,a następnie obtoczyć w posypce cukrowej.
  • 2. Połowę krążków walowych posmarować konfiturą malinową oraz masą serową,przykryć pozostałymi krążkami.
    Z reszty masy uformować o kulek i ułożyć ja na środku posmarowanych krążków i nakryć je waflowymi rożkami i lekko docisnąć tak,aby waflowa czapeczka się trzymała.
    Owoce umyj,osusz i udekoruj nimi kuleczki twarożkowe tak by przypominały buzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować