Waflowe jajka z nadzieniem łososiowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Waflowe jajka z nadzieniem będą idealną przekąską na wielkanocne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
    4 ugotowane jajka
    mała puszka groszku konserwowego
    1 mała czerwona cebula
    2 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki majonezu
    sól
    świeżo mielony pieprz

    ponadto:
    1 op waflowych jajek
    sałata

Waflowe jajka z nadzieniem łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać ze skorupek,pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy,cebulę drobno posiekać,łososia pokroić na małe kawałki. Do jajek dodać groszek,pokrojonego łososia,posiekaną cebulę i koperek. Zmieszać z majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatką napełnić waflowe jajka,ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy