Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na zdrowe drugie śniadanie lub podwieczorek. Wafle ryżowe naturalne podałam z jogurtem i prażonymi jabłkami. Do smaku przyprawiłam miodem prawdziwym i sokiem z pomarańczy. Wyszło bardzo pysznie i lekko.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    sok z jednej pomarańczy
    miód prawdziwy do smaku
    15 dag jogurtu naturalnego typu skyr
    kilka wafli ryżowych naturalnych
    4 kostki mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Prażone jabłka

Wafle z prażonymi jabłkami i jogurtem skyr - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy sok z pomarańczy i dusimy do miękkości. Studzimy. Do przestudzonych dodajemy miód według uznania i dokładnie mieszamy.
  • 2. Jogurt mieszamy z miodem do smaku. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Na wafle nakładamy jogurt, następnie prażone jabłka i posypujemy startą czekoladą.
  • 4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt Miód Owoce Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować