Wafle z mlekiem w proszku

4.48 (144 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 okrągłych wafli ( 2 paczki)
    4 jajka
    1/4 szklanki cukru/ dałam 0,5 szklanki, to za dużo/
    140 gram masła naturalnego
    1 cukier waniliowy 16 gram
    około 2,5 szklanki pełnego mleka w proszku
    4 łyżki ulubionego likieru np. jajecznego czy czekoladowego
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, skorupki sparzyć wrzątkiem, wbić jajka do miski i porządnie zmiksować, nadal miksując stopniowo dodawać kolejno: cukier, wanilię, stopione letnie masło, na końcu dodać tyle mleka w proszku, aby masa nie była za sucha, wlać likier i wymieszać. Smarować wafle i składać.
    Nie należy ich mrozić.
    Rada: Smak masy można zmieniać dodając trochę kakao lub kawy czy też cappuccino. Likier dodaję dlatego, że w składnikach są surowe jajka.

Porady

NIE WOLNO ICH MROZIĆ BO STRACĄ SMAK.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować