Wafle z masłem orzechowym i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Wafle z masłem orzechowym, ziarnem jagłe, miodem - to fajna przekąska w ciągu dnia.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 14 łyżek ziarna jagły,

    łyżeczka nasion chia

    2 łyżki masła orzechowego,

    2 łyżki miodu lub syropu klonowego,

    50 g gorzkiej czekolady,

    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Wafle z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do masła orzechowego dodajemy ekspandowe ziarno jagły, nasiona chia, miód / syrop klonowy. Mieszamy wszystko dokładnie. Masa powinna być lekko kleista, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę słodzidła.

    Foremki wykładamy papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Nakładamy po 2-3 łyżki masy - dobrze dociskając. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
    Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Smarujemy nią wierzch wafli. Czekamy kilka chwil, aż zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować