Wafle z masą kakaową z mleka w proszku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przysmak z dzieciństwa. Klasyczny przepis na wafle z masą z mleka w proszku.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 wafle tortowe
    3/4 szklanki mleka w proszku
    niecała szklanka cukru
    1/3 kostki masła
    3 łyżki kakao
    szklanka mleka

Wafle z masą kakaową z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, masło, mleko oraz 3 łyżki kakao umieścić w garnku. Gotować na niewielkim ogniu aż masło się rozpuści i wszystkie składniki połączą. Następnie gotować jeszcze ok. 20 minut cały czas mieszając. Dodać mleko w proszku nie przerywając mieszania. Ciepłą masą przekładać wafle.
    Wafle można przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach wafle pokroić na niewielkie prostokąciki.

Komentarze

Podobne przepisy