Wafle z masą jak Michałki

  • wyświetlono: 4872 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Kruche wafle przełożone masą o smaku popularnych cukierków "Michałki". Z kawałkami orzechów, mocno czekoladowe.

Holga96
  • 30min

Składniki

4 łyżki masła
1 szklanka mleka
3/4 szklanki cukru
200g gorzkiej czekolady
3 szklanki pełnego mleka w proszku
2,5 szklanki zmielonych, niesolonych orzeszków ziemnych
+ paczka andrutów

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle z masą jak Michałki

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z grubym dnem lub na parze. Płynne mleko podgrzać z masłem i cukrem do rozpuszczenia składników.
  • 2. Do ciepłej, lecz nie gorącej masy dodać mleko w proszku i dokładnie połączyć tak, aby nie było grudek. Następnie dodać czekoladę i orzechy i wymieszać do powstania dość gęstej masy.
  • 3. Gotową masą przekładamy wafle, rozsmarowując krem równą warstwą.
    Obciążyć czymś ciężkim przez papier do pieczenia lub kroić od razu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylaczekoladawaflekakaoMichałkimleko w proszkufistaszki

Komentarze

Podobne przepisy

Wafle z masą makowo - migdałową

Dodane przez: kasiac

Wafle z masą makowo - migdałową

Oryginalna i nietypowa wersja przekładanych...

Wafle z masą kakaową

Dodane przez: ewiczka2304

Wafle z masą kakaową

Smak dzieciństwa.

wafelki

Dodane przez: gosia661

szybka masa do wafli

bardzo szybka i prosta masa w przygotowaniu...

Mój smak dzieciństwa.

Dodane przez: efrank

Wafle Babci - Andruty z masą kakaową

Mój smak dzieciństwa.

Wafle z masą z mleka w proszku

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Wafle z masą z mleka w proszku

Wafle przełożone masą z mleka w...

Wafle z masą  orzechową

Dodane przez: adela7

Wafle z masą orzechową

Smaczne wspomnienie dzieciństwa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE