Wafle z masą czekoladową.

4.5 (174 ocen)

  • Łatwy

Szybko znikajace wafelki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wafle andruty: 1 sztuka
    - margaryna ( kostka 250 g): 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mleko w proszku: 0.5 sztuki
    - aromat (do masy możemy dodać kilka kropli aromatu do ciast.): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą czekoladową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę włozyć do garnka,dodać cukier,mleko w płynie - zagrzać.Dodać kakao i doprowadzić do zagotowania.
    Masę wystudzić.Do zimnej masy stopniowo wsypujemy mleko w proszku ciągle mieszając tak ok.połowy paczki.Możemy dodać kilka kropli aromatu np.rumowego/
    Masą smarować wafle.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować