Wafle z masą ajerkoniakową

  • wyświetlono: 2123 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Jak nie mamy ochoty na pieczenie ciasta, to możemy przygotować oto takie wafelki przekładane dowolną masą

danusia19671

Składniki

1 opakowanie wafli
budynie waniliowe bez cukru
masło - 0,5 kost
mleko - 500 ml
ajerkoniak - 250 ml
cukier puder - 1 łyżka
cukier kryształ - 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle z masą ajerkoniakową

  • 1. Do garnka wlać półtorej szklanki mleka, dodać cukier zagotować.
  • 2. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy, wylać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, ostudzić.
  • 3. Ostudzony budyń utrzeć z masłem i cukrem pudrem, dodać ajerkoniak, dokładnie wymieszać.
  • 4. Gotową masą przekładać wafle.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciewafelki przekładane

Komentarze

Podobne przepisy

Wafle z masą michałkową

Dodane przez: Holga96

Wafle z masą jak Michałki

Kruche wafle przełożone masą o...

Wafle z masą kakaową

Dodane przez: ewiczka2304

Wafle z masą kakaową

Smak dzieciństwa.

image-0s1hjhp

Dodane przez: ania12345

Wafle z masą z galaretki

Dzieciom bardzo smakują są kolorowe...

image-0gsnxqc

Dodane przez: Kasia_S

Wafle z masą z mleka w proszku

ta masa idealnie pasuje do wafli,...

Wafle z masą z mleka w proszku

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Wafle z masą z mleka w proszku

Wafle przełożone masą z mleka w...

Wafle z masą makowo - migdałową

Dodane przez: kasiac

Wafle z masą makowo - migdałową

Oryginalna i nietypowa wersja przekładanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE