WAFLE Z MALIBU

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNE I KROJĄ SIĘ IDEALNIE

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych wafli
    0,5 szklanki wiórek kokosowych uprażonych na suchej patelni na złoty kolor
    32 gram cukru waniliowego zmielonego w młynku
    250 gram miękkiego masła
    3 żółtka, skorupki uprzednio sparzyć wrzątkiem
    1 szklanka cukru pudru
    2 kieliszku Malibu lub innego likieru kokosowego
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Malibu

Wafle z malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WAFLE  Z MALIBU 1. Masło utrzeć ze szczyptą soli, cukrem i wanilią.
    Nadal ucierając dodawać po 1 żółtku. Ucierać aż masa będzie puszysta.
    Dodać likier, wymieszać, dodać wiórki kokosowe , wymieszać i przekładać wafle. Obciążyć i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Alkohol Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

likier

To może cię zainteresować