Wafle z kremem krówkowo-kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od koleżanki. Wafelki są smakowite

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli (andrutów)
    10 dkg masła
    1/4 szklanki cukru
    1/4 szklanki mleka
    2 szklanki mleka w proszku
    10 dkg wiórek kokosowych
    8 cukierków krówek
    200g masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kajmak Krówki

Wafle z kremem krówkowo-kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do rondla , dodać masło, cukier i krówki, podgrzać aby wszystko się rozpuściło. Następnie dodać wiórka i mleko w proszku, wymieszać. Powstała ciepłą masą smarować na przemian z masą kajmakową. Przełożone wafle przecisnąć deską .Odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować